Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

''Η Υποδοχή του Τιμίου Ξύλου στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεοφάνους Ξάνθης''


Την Δευτέρα 2α Μαίου 2022 προεόρτιος ημέρα της Εορτής του εν Αγίοις Πατρός ημών Θεοφάνους Επισκόπου Περιθεωρίου έλαβε χώρα στις 19:00 το απόγευμα στα προπύλαια του Ιερού Ναού η
Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Ενδόξων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης μετά τεμαχίου του Τιμίου Σταυρού περιέχων τεμάχιον Τιμίου Ξύλου από το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων.
Την Ιερά Εικόνα μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ.κ. Ησύχιος Γενικός Πατριαρχικός Επίτροπος του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων, συνοδεία του Οσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Θαδδαίου Αγιοταφίτου.
Την Ιερά Εικόνα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ.κ Παύλος και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμων με την παρουσία του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου, των Αρχόντων του Τόπου και πλήθος κόσμου. 
Στην συνέχεια εψάλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής του Αγίου Θεοφάνους Επισκόπου Περιθεωρίου  μετά Αρτοκλασίας και Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ.κ Παύλου.
 













 




                             




   



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου