Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

'' Η Εορτή του Αγίου Θεοφάνους Επισκόπου Περιθεωρίου στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Θεοφάνους Ξάνθης ''

 Την 3η Μα'ί'ου η Αγία μας Εκκλησία, εορτάζει και τιμά την Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Θεοφάνους Επισκόπου Περιθεωρίου.

Την Τρίτη 3η Μα'ί'ου 2022 κυριώνυμο Ημέρα της Εορτής,  εψάλη ο Όρθρος της Εορτής και τελέστηκε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ.κ Ησυχίου Γενικού Πατριαρχικού Επιτρόπου του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων, ο οποίος μετέφερε στην πόλη και Μητρόπολη της Ξάνθης και στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεοφάνους την Ιερά Εικόνα των Αγίων Θεοστέπτων, Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης μετά του Τιμίου Σταυρού, περιέχων Τεμάχιον Τιμίου Ξύλου. Συλλειτουργοί στην  Θεία Λειτουργία ήταν ακόμη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ.κ Παύλος και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμων, πλειάδα Κληρικών, ενώ τίμησαν με την παρουσία Τους την Ακολουθία οι Εντιμότατοι Άρχοντες του Τόπου και πλήθος κόσμου.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ.κ Ησύχιος μεταφέροντας τις Πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχου της Σιωνίτιδος Εκκλησίας των Ιεροσολύμων κ.κ Θεοφίλου του Γ', επέδωσε ως ευλογία τεμάχιον Τιμίου Λίθου από τον Πανάγιο Τάφο, στους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς και στον Αιδεσιμολογιώτατο Προιστάμενο του Ιερού Ναού π. Πέτρο Κυριαζόπουλο καθώς και ένα Σταυρό ευλογίας από Φιλντίσι στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμονα. 

Ως αντίδωρο ευχαριστίας και τιμής δια την έλευση των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων εις την Ιερά Πανήγυρη εδόθη από τον Προιστάμενο του Ιερού Ναού , Ιερόν Εγκόλπιο εικονίζων την Παναγία με τον Χριστό.



































 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου