Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

'' Προσκύνημα στο Νησί της Ίμβρου με την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης''

 Προσκύνημα στο Νησί της Ίμβρου πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη της Ξάνθης, από την Παρασκευή 27η έως και την Κυριακή 29η Μα'ί'ου 2022.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ Παντελεήμων, επισκέφτηκε το νησί μαζί με πατέρες της Ιεράς Μητροπόλεως, τους Αρχιμανδρίτες του Οικουμενικού Θρόνου π. Ιωακείμ και π. Άνθιμο, τον Αρχιμανδρίτη π. Αντώνιο και τον Ιερολογιώτατο Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης Νεκτάριο και ομάδα προσκυνητών από την Ξάνθη. 

Ήταν έκδηλη η αγάπη του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Παντελεήμονος  για τη γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου, καθώς οι αναμνήσεις του από τις συναντήσεις του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους ζεστούς ανθρώπους του νησιού είναι μοναδικές.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ.κ. Κύριλλος υποδέχθηκε με εγκάρδια χαρά στο πρόσωπό Του, στο λιμάνι της Ίμβρου, την τριακονταπενταμελή  αντιπροσωπεία της Μητρόπολης Ξάνθης με τον  Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. κ. Παντελεήμονα. 



 

Πρώτος σταθμός ο Ιερός Ναός της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας Ευλαμπίου, όπου οι λιγοστοί ενορίτες με επικεφαλής τον Εφημέριο του π. Νικηφόρο ανέμεναν στο προαύλιο του Ναού και καλώς όρισαν τους εξ’ Ελλάδος προσκυνητές με πηγαία αισθήματα αγάπης. 











Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ.κ Κύριλλο έξωθεν του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγιάσματος της Αγίας Βαρβάρας.


 

Το Σάββατο 28η Μα'ί'ου, την Δεύτερη ημέρα της Προσκυνηματικής μας περιοδείας στο Ακριτικό Νησί της Ίμβρου, ξεναγηθήκαμε στο γραφικό Λιμάνι Κάστρο.
 
 
Στις 11:30 επισκεφτήκαμε το Μητροπολιτικό Μέγαρο και τον παρακείμενο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου τύχαμε της αβραμιαίας φιλοξενίας του Ποιμενάρχου και των συνεργατών Του.
 











Μετά την επίσκεψη μας στην Ιερά Μητρόπολη οδοιπορήσαμε για τον Οικισμό των Αγριδίων, όπου προσκυνήσαμε  στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και ξεναγηθήκαμε στο Γυμνάσιο και Λύκειο της ομογένειας όπου θαυμάσαμε το επιτελούμενο έργο των Ελλήνων εκπαιδευτικών.
 

 
Κάτω από τα Πλατάνια με θέα μερικά από τα εγκαταλελλειμένα σπίτια του Οικισμού του Σχοινουδίου.


Το απόγευμα του Σαββάτου έγινε η υποδοχή αποτμήματος τιμίου λειψάνου του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου των Μυρέων της Λυκίας του Θαυματουργού, τα οποία μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος και στην συνέχεια εψάλη Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Λιμάνι Κάστρο της Ίμβρου.
 







 
Την Κυριακή τελέστηκε Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Γραφικό χωριό των Αγίων Θεοδώρων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μύρων κ. Χρυσοστόμου και Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου.
 









 
Στον γραφικό οικισμό των Αγίων Θεοδώρων, την γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ Βαρθολομαίου, επισκεφτήκαμε το κατάστημα-Κουρείο- του Πατρός του Οικουμενικού Πατριάρχου και το νέο κατάστημα του Λαμπαδαρίου κ. Στέλιου Μπερμπέρη.
 







 Μετά από αυτό το πραγματικά πολύ όμορφο τριήμερο προσκύνημα στο Νησί της Ίμβρου, το απόγευμα της Κυριακής πήραμε τον δρόμο της επιστροφής εκφράζοντας τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ.κ Κύριλλο για την πλούσια φιλοξενία αλλά και τους κατοίκους του Νησιού, με την υπόσχεση όλων να ξανά πραγματοποιήσουμε σύντομα την όμορφη αυτή προσκυνηματική περιοδεία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου